Adio Mucalo: Novi intendant splitskog HNK je Tonči Bilić

KAZALIŠNO vijeće splitskog HNK danas je odlučilo. Njihov prijedlog za intendanta splitskog HNK je Tonči Bilić, bivši ravnatelj Vatroslava Lisinskog. Odabir je Indexu potvrdila šefica Kazališnog vijeća Gorana Lepetić.

"Odlučili smo se za Bilića, jer je ponudio najbolji program. Ima elana da napravi nešto novo i drugačije", kazala nam je Lepetić.

Bilić na čelo kazališta, a država sanira Mucalov dug?

Tvrdi da nije istina da je izbor Tonča Bilića bio politički uvjetovan. Po Splitu se, naime, posljednjih dana mogla čuti priča kako Bilića forsira doministar Berislav Šipuš i da Grad Split neće imati ništa protiv jer nisu trenutno u situaciji da saniraju minus od dva i pol milijuna kuna koji je nabavio vječiti v.d. intendanta Duško Mucalo. Sanaciju bi preuzela država, a zauzvrat bi Bilić bez problema dobio prolaz na Kazališnom i Gradskom vijeću.

"To ćete morati pitati u Gradu, ja vam mogu reći da nije bilo nikakvih političkih pritisaka i da smo odlučili nakon ozbiljne rasprave", demantirala je Lepetić "ćakule".

Invazija Zagrepčana na HNK Split

U trci za intendanta su još bili i Duško Mucalo te Majda Goluža, voditeljica violina splitskog HNK, koja se, za razliku od Bilića, željela osloniti na domaći kadar i pokloniti povjerenje nacionalnim prvacima iz svoje kuće. Goluža je Operu htjela ostaviti Ivici Čikešu, Balet Almiri Osmanović, dok je Dramu mislila povjeriti Zoji Odak.

Bilić će, pak, iz Zagreba dovesti Dinka Bogdanića umjesto Almire Osmanović, dok bi na čelo Opere trebao zasjesti Mladen Tarbuk. Drama će se povjeriti Jasenu Boki.

Od trke za fotelju intendanta nije odustao ni Duško Mucalo, unatoč tome što je nabio minus i izgubio povjerenje u Gradu. U posljednje vrijeme intenzivno se družio s Kerumom i po svemu sudeći lobirao da ga još jednom predlože za intendanta. Čini se da od onog njegovog angažmana u kineskom teatru neće biti ništa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.