Afera Remorker: Osumnjičenicima produljen pritvor

Foto: Hina

ZDRAVKO LIVAKOVIĆ, bivši državni tajnik u Ministarstvu prometa, ostaje u pritvoru još mjesec dana. Odlučio je tako sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu na prijedlog USKOK-a, javlja HRT.

U zatvoru ostaju još i bivši član uprave HAC-a Milivoj Mikulić, bivši predsjednik uprave HAC-a Stjepan Boban i Damir Kezele, član uprave Viadukta. Oni su u aferi Remorker osumnjičeni za pranje HAC-ova novca preko češke tvrtke Remorker čiji je vlasnik Igor Premilovac.

Istražitelji tvrde da su HAC-ovi podizvođači na račun Premilovčeve češke tvrtke uplatili najmanje 30 milijuna kuna kako bi ih HAC angažirao na izvođenju radova te im osigurao povoljniji položaj u naplati potraživanja.

Nakon što je u inozemstvu podigao gotovinu Premilovac je najmanje 5,5 milijuna kuna zadržao, a barem 24,5 milijuna kuna predao Sapunaru koji je novac podijelio s Lovakovićem, Mikulićem i Bobanom, tvrde u Uskoku.

Na isti je način Premilovac navodno poslovao i s Hrvatskom gospodarskom komorom (HGK) s čijeg je računa preko njegove tvrtke navodno izvučeno 32 milijuna kuna. U tom je kraku "Remorkera" u konačnici uhićen i predsjednik HGK Nadan Vidošević.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.