Akcije "Kupujmo hrvatsko" i "Vrijedne ruke" u Požegi

Ilustracija: HGK

AKCIJE 'Kupujmo hrvatsko' i 'Vrijedne ruke' održat će se danas na Trgu Svetog Trojstva u Požegi od 9 do 14 sati.

U promotivnoj prodaji kvalitetnih hrvatskih proizvoda nositelja znakova 'Izvorno hrvatsko' i 'Hrvatska kvaliteta', ali i proizvoda vrijednih ruku sudjelovat će 124 tvrtke, odnosno poduzetnika.

Akcija Hrvatske gospodarske komore 'Kupujmo hrvatsko' počela je još 1997. godine sa željom da se prepoznaju, označe i izdvoje kvalitetni hrvatskih proizvodi. Takvim su se proizvodima počeli dodjeljivati znakovi 'Izvorno hrvatsko' i 'Hrvatska kvaliteta'.

U sklopu projekta vizualnog označavanja počela je i akcija 'Kupujmo hrvatsko', koja je do danas poprimila razmjere sveobuhvatne nacionalne akcije s velikim gospodarskim i društvenim značenjem u cilju nacionalne homogenizacije strateških gospodarskih interesa zemlje te podizanja nacionalne svijesti o vlastitim vrijednostima.

Također se nastavlja i projekt 'Vrijedne ruke' čiji je cilj prepoznati i promicati rad malih poduzetnika koji stvaraju nove proizvode čija kvaliteta i inovativnost doprinose održavanju tradicije i očuvanju kulturne baštine, te stvaranju identiteta hrvatskog proizvoda.

Svrha akcije je promocija kvalitetnih hrvatskih proizvoda, pri čemu se želi utjecati na svijest hrvatskih građana o važnosti proizvodnje i kupnje kvalitetnih domaćih proizvoda i postupno izgrađivati saznanje da trošenjem domaćih proizvoda doprinose očuvanju industrijskih kapaciteta i radnih mjesta u Hrvatskoj, a time zasigurno i sigurnijoj budućnosti sadašnjih i budućih naraštaja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.