Bandić i Kaptol organiziraju blagoslov kućnih ljubimaca

Screenshot: Facebook

PROTEKLOG mjeseca papa Franjo dospio je u medije zbog geste koju su mnogi nazvali plemenitom.

On je, naime, prekršio protokol kako bi za vrijeme susreta s novinarima u Vatikanu blagoslovio psa vodiča slabovidnog radijskog voditelja Alessandra Forlanija te tako oduševio sve prisutne i, prema pisanju medija, opravdao svoj izbor imena prema sv. Franji, zaštitniku životinja.

A čini se da je Papa time postavio novi trend koji je, kako je danas objavljeno, stigao i do Zagreba. Naime, na službenoj Facebook stranici gradonačelnika Bandića potvrđeno je da će se ove subote u 17 sati u Maksimiru održati blagoslov životinja.

"Grad Zagreb, Ured gradonačelnika Milana Bandića, uz potporu zagrebačkog Kaptola, ove godine po prvi puta u Hrvatskoj organiziraju događaj pod nazivom 'Blagoslov kućnih ljubimaca' koji će se održati 27. travnja u zagrebačkom parku Maksimir na velikoj pozornici, s početkom u 17 sati. Blagoslov kućnih ljubimaca je jedan od načina na koji ćemo iskazati poštovanje prema ovim živim bićima, često našim najboljim prijateljima. Stoga, pozovite sve svoje prijatelje ljubitelje životinja i vlasnike kućnih ljubimaca te sa svojim najdražim ljubimcem pravac na druženje u Maksimir!", stoji u objavi.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.