Biskup Komarica i ministar Čordaš: Hrvatima se priječi povratak u BiH

Foto: Hina

BANJOLUČKI biskup Franjo Komarica i ministar za izbjeglice u vladi Republike Srpske Davor Čordaš upozorili su u utorak da se i 20 godina nakon okončanja rata Hrvatima katolicima onemogućava povratak na njihove ognjišta i izrazili nadu da će se to stanje promijeniti skorim dolaskom pape Franje u BiH.

"Biskup Komarica je izrazio želju da domaći političari – kao znak dobre volje i poštovanja prema ovako visokom posjetu poglavara Katoličke Crkve – omoguće katolicima barem djelomično zadovoljavanje njihovih legitimnih potreba, od održivog povratka u svoje župe i radna mjesta do obnove svojih porušenih crkava i drugih crkvenih zdanja", objavila je tiskovna agencija banjolučke biskupije (TABB) nakon susreta u biskupskom ordinarijatu u Banjoj Luci.

Dodaje se da je Čordaš obećao Komarici da će poduzeti konkretne korake kako bi se popravio položaj Hrvata u tome entitetu. Pri tome je izjavio da pojedini političari u BiH, Republici Hrvatskoj te pripadnici utjecajnih međunarodnih krugova "ne samo da nemaju sluha za brojne i uporne vapaje prognanika i obespravljenih Hrvata iz BiH, nego im uskraćuju i onu pomoć na koju oni imaju pravo, a koju su im političari dužni pružiti".

Nije pri tome pojašnjeno na što se konkretno ministar Čordaš požalio.

TABB navodi da da je biskup Komarica spomenuo i druge aktualne probleme i poteškoće s kojima se susreće hrvatska zajednica u BiH te zamolio ministra da razmotri mogućnosti za pružanje učinkovite pomoći.

Sastanku u biskupskom ordinarijatu u Banja Luci sudjelovala je i saborska zastupnica Marija Rapo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.