Borio se pastorku pa završio na sudu: Pravaš Roda optužen za prijetnju direktoru Turističke zajednice

Ilustracija: Google street view

DAMIR RODA ĆOSIĆ, bivši HSP-AS-ovac, splitski gradski vijećnik, potpredsjednik Skupštine Splitsko-dalmatinske županije i šef kotara Sućidar, optužen je za prijetnju HDZ-ovcu Jošku Stelli, direktoru županijske Turističke zajednice.

> Reagiranje Damira Rode Ćosića na članak o optužbi za prijetnju direktoru Turističke zajednice

Za Rodu traže uvjetnu kaznu

Ćosić je optužen za incident u Stellinom uredu s početka veljače ove godine. Stella tvrdi da je razljućen što njegovoj pastorki nije produžen ugovor zaprijetio da će ga srediti i ubiti. To je čula i njegova zamjenica te je tako posvjedočila pa je Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo optužnicu te za Rodu zatražilo uvjetnu kaznu.

Sud može izdati kazneni nalog ako ocijeni da su prikupljeni dokazi dostatni da se presuda donese bez suđenja. Ako Roda prigovori, suđenje će se ipak morati organizirati.

Iznevjerio HDZ, dao ruke Baldasaru

Ćosić tvrdi da Stelli nije prijetio, a smatra da njegovoj pastorki nije produžen ugovor jer je u Gradskom vijeću postao jedan od sigurnijih oslonaca SDP-ovom gradonačelniku Ivi Baldasaru, što, sasvim razumljivo, nije sjelo HDZ-u, s kojim je Roda i ušao u Gradsko vijeće. Zaposlenje pastorke inače je bilo dio koalicijskog dogovora dviju stranaka u Splitu, otkrio nam je Roda.

Ćosić nam je kazao da je u Stellin ured došao provjeriti nekakve nezakonitosti, i to kao potpredsjednik Županijske skupštine pa su slučajno došli na temu oko zapošljavanja njegove pastorke.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.