Britanska učiteljica djeci zadala da pišu pisma podrške teroristima u Siriji

Screenshot: YouTube/War Clashes

JEDNA britanska učiteljica učenicima je zadala da napišu pisma teroristima iz Sirije, piše Daily Mail.


Ukrasna pisma koja su sadržavala i crteže te otiske ruku posvećena su borcima Jabhat al Nusre, terorističkoj organizaciji u Siriji koja je povezana s Al Quaidom. Djeca, kojima je učiteljica očito isprala mozak, primatelje pisma opisali su kao "dijamante", "uzore" i "braću". Još uvijek nije poznato u kojoj školi su ova pisma pisana, ali je vjerojatno da su pisana inzistiranjem učiteljice čiji identitet nije poznat.

Objavila pisma na Twitteru

Djeca su prisiljena pisma pisati na engleskom i arapskom jeziku, a svako pismo počinje pozdravom: "Našoj braći u...". Pisma je javnosti objavila sama učiteljica koja se za to poslužila profilom na Twitteru na kojoj nema njene slike niti imena. S tog profila su se već ranije slale poruke podrške skupinama radikalnih islamista, a uz objavljene slike nepoznata je učiteljica komentirala kako su djeca zajedno pisala pisma mudžahedinima.


Osim pozdrava "herojima" i "uzorima", neka pisma sadrže otiske ruku djece koja su ih pisala. Na jednom od pisama vidi se zastava koja podsjeća na zastavu ISIS-a, a u pismu jedna učenica piše kako je jako sretna što može pisati braći mudžahedinima u Siriji.

Sporne fotografije otkrio je američki institut za istraživanje medija Bliskog istoka. Osim spornih pisama, Twitter profil nepoznate učiteljice sadrži i slike s odrubljivanjem glava, a u prijevodu njeno ime na profilu znači "terorist".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.