Čačić: Građani će od iduće godine živjeti bolje



GRAĐANI će od iduće godine početi živjeti bolje, uvjeren je Radimir Čačić. Ovu optimističnu prognozu je potpredsjednik vlade iznio u razgovoru za Hrvatski radio.

"Prvi pomak nas čeka 2013. godine. Sasvim sam siguran da će rasti BDP što znači bolji život, veće zapošljavanje i rast društvenog standarda", izjavio je Čačić.

U razgovoru za HTV-ov Dnevnik, Čačić je dodao kako očekuje da će rezultati napora vlade Zorana Milanovića biti vidljivi u zadnjem kvartalu ove godine. "Očekujem da će se ovo što smo pokrenuli tada početi prepoznavati i u stvarnom životu", kaže Čačić.

Govoreći o državnim firmama, Čačić je rekao da HAC i ARZ idu u koncesiju. Autoceste će, kaže Čačić, ostati u vlasništvu države, ali će održavanje i naplatu idućih 30 godina obavljati netko drugi.

Na pitanje je li vlada uvela red u državne firme, Čačić kaže da još nije. Imenovane su nove uprave, objašnjava Čačić, te dodaje da je sada na njima da naprave kadrovske pomake, definiraju program restrukturiranja i pokrenu investicije.

Čačić je uvjeren da Hrvatskoj ne prijeti srozavanje kreditnog rejtinga krajem godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.