Član Šarićevog narko kartela predao se policiji, godinama ga je tražio Interpol

Foto: Interpol

DEJAN ŠEKULARAC koji već godinama izmiče policiji predao se crnogorskoj policiji, javlja Al Jazeera.

Bjegunac za kojim je Interpol raspisao tjeralicu zbog trgovine drogom bio je član organizirane kriminalne skupine i surađivao s Darkom Šarićem. Na zahtjev Argentine za njim je raspisana tjeralica, budući da je sudjelovao u trgovini drogom iz Južne Amerike u Europu.

Crnogorska policija uhitila je Šekularca zajedno s Goranom Sokovićem u veljači 2010. na osnovu međunarodne tjeralice iz Srbije, a u bijegu je bio još od listopada iste godine.

Šekularca se sumnjiči da je bio zadužen za organiziranje i kontrolu prijevoza narkotika, dok je Soković navodno s Šarićem bio jedan od dvojice glavnih vođa narko kartela koji je razvio snažne ogranke u Crnoj Gori te Srbiji.

Tek nekoliko dana kasnije Viši sud u Podgorici pustio ih je na slobodu po nalogu tužiteljstva Crne Gore, budući da je Specijalni sud u Srbiji odbio dostaviti dokaze protiv njih.

Tužitelj Miljko Radisavljević tada je izjavio da bi dostavljanje dokaza u toj fazi istrage Tužiteljstvu Crne Gore protiv Sokovića i Šekularca moglo ozbiljni ugroziti istragu koja se u Srbiji vodi protiv Darka Šarića.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.