Čuvajte se velikih vrućina: Za naredne dane izdano upozorenje na opasnost od toplinskog vala!

DRŽAVNA uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS) na svojim je stranicama objavila Upozorenje na opasnost od toplinskog vala u sljedeća četiri dana.

Opasnost je u srijedu, 4. srpnja - umjerena, u unutrašnjosti Dalmacije velika opasnost, a u gorju mala opasnost. U četvrtak, 5. srpnja - u unutrašnjosti mala, na Jadranu umjerena, a u unutrašnjosti Dalmacije velika opasnost. U petak, 6. srpnja - umjerena, u unutrašnjosti Dalmacije velika opasnost. U subotu, 7. srpnja - umjerena, u unutrašnjosti Dalmacije velika opasnost.

Vruće tijekom cijelog tjedna


I Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) na svojim je stranicama zbog velikih vrućina objavio Upozorenja na opasne vremenske pojave.

Prema prognozi, sutra će biti pretežno sunčano. No, na kopnenom području se očekuje i nestabilnije vrijeme, tako da su mogući lokalni pljuskovi s grmljavinom. Vjetar će biti slab, na Jadranu slabo do umjereno jugo, a na sjevernom dijelu prijepodne ponegdje i kratkotrajna bura. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će između 17 i 22, a na Jadranu 22 i 27. Najviša dnevna od 29 do 34, a na Jadranu i Slavoniji između 33 i 38°C.

Prognoza do petka glasi: Bit će pretežno sunčano, osobito na Jadranu. U kopnenom području u srijedu i osobito u četvrtak povremeno će biti umjerene naoblake. Rijetki lokalni pljuskovi i grmljavina mogući su u srijedu i petak samo ponegdje u sjeverozapadnom području, u četvrtak i drugdje. Jutarnja temperatura bez znatnije promjene, a najviša dnevna u srijedu i četvrtak malo niža. Pred nama je i novi vrući vikend.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.