DORH ima posla sa zaboravljivim političarima: Zbog financijskih izvještaja za 2011. više od 950 prijava

Foto: Admir Buljubašić/Cropix

POLITIČARI su skloni zaboravljivosti kad je u pitanju podnošenje njihovih vlastitih financijskih izvješća. Najnoviji je ovogodišnji primjer vladajućeg SDP-a koji je sa svojim zakasnio dva dana. No, ovo nije prvi slučaj kašnjenja i zaborava. Za 2011. godinu je DORH zaprimio više od 950 prijava od Državnog ureda za reviziju.

"Nakon zaprimljenih pojedinačnih obavijesti Državnog ureda za reviziju, krajem listopada 2012. godine, o političkim strankama, nezavisnim zastupnicima i nezavisnim članovima predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave koji nisu dostavili ili objavili financijske izvještaje za 2011. godinu, Državno odvjetništvo Republike Hrvatske je sve te obavijesti, njih više od 950, uključujući i 56 koje se odnose na političke stranke, dostavilo na nadležno postupanje općinskim državnim odvjetništvima", izvijestili su iz DORH-a.

"Radi donošenja odluke po obavijestima, općinska državna odvjetništva su, bilo samostalno, bilo putem drugih tijela, provodila izvide te su u odnosu na dio obavijesti po provedenim izvidima utvrdila da nema osnova za pokretanje prekršajnih postupaka. U odnosu na ostale obavijesti izvidi su još u tijeku", dodaje se.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.