DORH o optužbama silovane žene: Nema dokaza protiv Vojislava Stanimirovića

ŽUPANIJSKO državno odvjetništvo nije pronašlo dokaze protiv predsjednika SDSS-a Vojislava Stanimirovića kojega je u ratu višestruko silovana Ružica Erdelji optužila da ju je nakon torture Stanimirović pljuvao i vrijeđao.

Ružica Erdelji, žrtva rata u Vukovaru, u potresnom obraćanju javnosti opisala je torture koje je prošla. "Jedan dan Stanimirović, Dokmanović, Hadžić došli su u krug vojarne, pljuvali su nas i govorili da je ovo sveto srpsko tlo. Plakale smo i šutjele", rekla je Erdelji. Zbog toga svjedočenja je prošlog tjedna HDSSB-ov zastupnik Zoran Vinković tijekom aktualnog prijepodneva od Sabora i Vlade tražio da DORH-u upute zahtjev s ciljem ispitivanja Stanimirovićeve uloge tijekom Domovinskog rata.

Nema dokaza o Stanimirovićevoj kaznenoj odgovornosti


Stanimirović je sam otišao u DORH te odbacio optužbe. "Povodom medijskih napisa i javnih istupa pojedinih osoba da se ispita uloga predsjednika SDSS-a Vojislava Stanimirovića u Domovinskom ratu, a osobito prilikom zlostavljanja civilnih osoba u skladištu 'Veleprometa' u Vukovaru, Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku poduzelo je državnoodvjetničke izvide radi utvrđivanja njegove eventualne kaznenopravne odgovornosti", izvijestio je DORH.

Dodaju da su uz ispitivanje Stanimirovića proveli i druge izvide te istražne radnje te da analizom podataka, dokumenata i dokaza nisu pronašli osnovu za daljnje postupanje. "Na temelju do sada utvrđenih činjenica i prikupljenih podataka, te posebno ranije ispitanih svjedoka u predmetima ratnih zločina na tom području, nije utvrđeno postojanje osnove za sumnju o kaznenoj odgovornosti Vojislava Stanimirovića u gore navedenim događajima", pišu iz DORH-a te dodaju kako i dalje istražuju navode silovanih žena iz Domovinskog rata.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.