Dačić potpisao kapitulaciju: DS treba imati premijera

LIDER srpskih socijalista Ivica Dačić danas je, na prvoj sjednici Glavnog odbora stranke nakon izbora, kazao da su SNS i DS suštinski, unatoč rezultatima, izgubili izbore, ali su ipak dobili predsjednika Srbije, a najvjerojatnije i premijera.

"Dosadašnji demokratski politički potencijal doživio je kolaps. Ni jedni, ni drugi ne mogu biti pobjednici sa 22 odnosno 23 posto osvojenih glasova biračkog tijela. Rezultat naprednjaka više je proizvod protesta protiv dosadašnje politike, a ne glas za programsku orijentaciju te stranke", poručio je razočarani Dačić.

Kazao je kako je zadatak "njegove" koalicije SPS-PUPS-JS da ne dozvoli monopol DS-a i SNS- na političkoj sceni Srbije. Time je indirektno dao do znanja kako bi se SPS mogao naći u opoziciji, unatoč tome što je nakon samih izbora bio siguran da će dohvatiti vlast, odnosno da će postati premijer. Još prije par dana je u razgovoru za Blic Dačić kazao kako nema nikakvih problema s tim da završi u opoziciji.

Danas je dodao kako je DS taj koji treba imati premijera i koji mora pokušati složiti vladu. Navodno SPS-PUPS-JS sutra ide na pregovore s DS-om. "Za nas je redoslijed poteza jasan, mi ne trgujemo i ne razgovaramo prije podne s jednima, a popodne s drugima", rekao je Dačić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.