Dačić rekao Kapetanu Draganu da će učiniti sve da ga prebace u Srbiju

Foto: FAH

"DAČIĆ je u veljači, kada je kao potpredsjednik vlade bio u posjetu Australiji, sa Kapetanom Draganom razgovarao telefonom čitav sat. Obećao mu je da će ga prebaciti u Srbiju uz riječi: “Vi ste naš heroj.” Neozbiljno ponašanje državnika, olako dato obećanje bez pravne potpore, samo su davali lažne nade i štetili Draganu i njegovoj obitelji - za Blic je otkrio Savo Štrbac, direktor Dokumentacijsko-informacijskog centra “Veritas”.

Kada je u pitanju daljnja pomoć Vasiljkoviću, Štrbac kaže da bi Srbija trebala angažirati najbolje odvjetnike i diplomate na njegovom slučaju, po uzoru na Hrvatsku.

"Trebamo se ugledati na ono što je Hrvatska učinila u slučaju svog državljanina Veljka Marića, koji im je izručen iako se protiv njega u Srbiji vodi istraga zbog ratnog zločina, a ovdje je i osuđen također zbog istog djela", kaže Štrbac napominjući i da sumnja u objektivnost suda u Splitu.

"Mnogo objektivniji su sudovi u Rijeci ili Zagrebu" kaže Štrbac.

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić pak negira obećanje dano Vasiljkoviću, ali priznaje da su razgovarali.

"Čuli smo se, ali mu nisam obećao da će biti prebačen u Srbiju. Rekao sam mu da ću nadležnima u Beogradu prenijeti da učine sve kako bi on bio izručen Srbiji. To sam po povratku u Beograd i učinio, i taj zahtjev sam proslijedio Ministarstvu pravde", izjavio je Dačić za „Blic”.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.