Danska ukida zakon koji dopušta seks sa životinjama

Ilustracija: Hina

DANSKA planira zabraniti zoofiliju i druge oblike bestijalnosti, izjavio je ponedjeljak tamošnji ministar poljoprivrede Dan Jørgensen.

"Ja sam odlučio da bismo mi morali zabraniti seks sa životinjama. To se događa zbog nebrojenih razloga, a najvažniji je što se u najvećem broju slučajeva radi o napadu na životinje,'' rekao je ministar danskom tabloidu Ekstra Bladet.

Prema Jørgensenu, jedan od sporednih razloga za odluku je šteta koju zakon što dozvoljava snošaj sa životinjama nanosi reputaciji Danske.

 "U svim okolnostima, svaka sumnja (o odluci) mora ići prema dobrobiti životinja. One nisu u mogućnosti reći ne, zbog toga moramo uvesti zabranu," rekao je ministar čiji stav trenutačno podržava 66 posto populacije.

Izostanak zakona o bestijalnosti je doveo do "turizma potaknutog seksom sa životinjama", piše RT, zbog čega se Danska našla na meti međunarodnih kritika, pogotovo od strane zagovornika životinjskih prava.

"Ja mislim da danska vlada ne čini dovoljno za zaštitu životinja. Oni moraju poduzeti korake i prekinuti zoofiliju u Danskoj," rekla je u travnju ove godine aktivistica Karoline Lundstrom.

Zoofilija je ilegalna u mnogim zemljama, uključujući Belgiju, Kanadu, Australiju i Indiju. Švedska je praksu zabranila u travnju ove, a Njemačka u 2012. godini.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.