Deložacija kralja splitskih plaža: Jenki izbačen s Trstenika

Foto: Index

DRŽAVA je danas deložirala s Trstenika kralja splitskih plaža Dragana Jurišića Jenkija. Zapravo, deložirana je njegova nevjenčana supruga Fanita Mihovilović iz kafića "Punta Belumova". Jenkijev odvjetnik Nediljko Ivančević pokušao je sve što je bilo u njegovoj moći da spriječi deložaciju jer smatra da se po presudi može deložirati Jenki, ali ne i tvrtka Affectus u vlasništvu Fanite Mihovilović.

Izvršitelju i Index ometao deložaciju?!

"Niste vi ovlašteni za to. Ne razumijete. Jeste li vi spremni odgovarati za štetu", govorio je Ivančević sudskom izvršitelju, koji je bio izrazito nervozan te su mu smetali čak i novinari na štekatu.

"Vodite ga odavde", zapovijedio je policajcima uklanjanje novinara Indexa.

"Zašto", pitali smo.

"Ometate deložaciju", mrtav hladan je ispalio izvršitelj.

"Kako?", nije nam bilo jasno kako zapisivanje njegovih umotvorina na ikakav način može smetati deložaciji.

U to su sjele dvije mlade dame na štekat Fanitinog kafića. Izvršitelju se pomračilo pred očima pa je policajcima zapovijedio da i njih uklone.

"Ne možete vi meni govoriti što ću raditi", osorno je kazao izvršitelj odvjetniku Ivančeviću kada je napokon uklonio sve one koji su "smetali" deložaciji, dakle, novinare i goste kafića.

Županija: Nismo htjeli raspisati novi natječaj dok ne uklonimo Jenkija

Jenki se danas nije pojavljivao na Trsteniku. Ogorčen je raspletom događaja. Tvrdi da nije on kriv što Županija nije raspisala ponovno koncesije za plaže nakon što su istekle. Ona na Trsteniku istekla je još 2005. godine, a koncesije za Kašjune i Kaštelet 2010. godine. Povelo se nekoliko sudskih sporova, no nijedna koncesija nakon isteka Jenkijeve nije raspisana.

Zašto, pitali smo Željka Mišića, koji je u Županiji glavni i odgovorni za koncesije na pomorskom dobru.

"Nismo htjeli raspisivati koncesije dok ne riješimo problem s Jenkijem i dok se ne oslobodi prostor. On je bespravno gradio, a i taj kafić je bespravno napravljen. Vlasnica ima dozvolu za samo 12 kvadrata. Sada kada je Jenki deložiran, sada ćemo se mi lako dogovoriti s Gradom i raspisati natječaj za koncesiju. Glavno je da na plaži više nema nikoga i da je prostor slobodan", kazao nam je Mišić.

Jako Andabak preuzima plažu?

U splitskom Općinskom državnom odvjetništvu, koje je ishodilo pravomoćnu presudu temeljem koje je izvršena deložacija, doznajemo kako je koncesijsko odobrenje društva Affectus isteklo još koncem 2007. godine. Obzirom da je i ostalim objektima, koje je kao koncesionar koristio Dragan Jurišić istekao ugovor, Državno odvjetništvo je zatražilo od Grada Splita i Županije splitsko-dalmatinske izvješće o poduzetom, jer ih zanima je li koncesionar plaćao koncesiju, ako nije, što su poduzeli, a zanima ih i ono što je i nas zanimalo, a to je zašto nije raspisan novi natječaj s obzirom da je istekao ugovor o koncesiji.

Inače, iznad Fanitinog kafića koji je danas deložiran nalazi se zemlja Jake Andabaka. Misli graditi hotel, a vrlo je izvjesno da bi se upravo on mogao javiti na novi natječaj za koncesiju kada se raspiše. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.