Diplomatski skandal: Vođa treće austrijske stranke poziva Erdogana "da ostane doma"

Ilustracija: YouTube (ORF)

PREDSJEDNIK austrijske stranke krajnje desnice FPÖ pozvao je turskog premijera Recepa Tayyipa Erdogana, koji treba doći u Beč u lipnju na predizborni skup, "da ostane doma", izvijestio je u nedjelju dnevni list Österreich.


"Ne treba nam Erdogan u Beču. Odmah ću mu reći da ostane doma", inzistirao je Heinz-Christian Strache koji ne želi da turski premijer dođe voditi "promidžbenu kampanju za svoj Erdoganistan".

Erdogana, koji još nije službeno objavio svoju kandidatu za predsjedničke izbore u kolovozu, očekuju 19. lipnju u Beču radi kampanje među iseljenim turskim biračima. U Austriji ima oko 100.000 turskih birača.

Prošlog mjeseca na sličnom skupu turskog premijera u Njemačkoj okupilo se oko 20.000 njegovih pobornika, ali i oko 40.000 protivnika.

Strache je za Österreich rekao da Erdogan može, ako želi, doći u državni posjet, ali da tijekom njegova posjeta nisu predviđeni nikakvi susreti s političarima. Austrijska slobodarska stranka FPÖ protivi se pristupu Turske u Europsku uniju i ima otvorena protuimigracijska i protuislamska stajališta.

Na posljednjim europskim izborima FPÖ je dobio 19,7 posto glasova, čime je utvrdio mjesto treće političke snage zemlje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.