Doznajemo: Latin, Kušec i Renić smijenjeni iz Dnevnika 3!

Foto: Facebook

HRT-ov Dnevnik 3 dobit će novu postavu. Domagoj Novokmet je, kako Index neslužbeno doznaje, donio odluku o smjeni urednice i novinarke Katje Kušec, "back up" urednice Ružice Renić i Denisa Latina, koji je u Dnevniku 3 bio svojevrsni koordinator, odnosno "vođa tima".

U Dnevniku 3 ostaju Tončica Čeljuska, Siniša Kovačić, Damir Smrtić i Ankica Posavljak.

Dio ekipe Dnevnika 3 smijenjen je neposredno nakon napada premijera Zorana Milanovića na HRT. Konkretno se Milanović obrušio baš na Dnevnik 3, koji je ugostio Ružu Tomašić i omogućio joj, prema mišljenju premijera, da širi šovinizam i govor mržnje.

Obračun s HRT-om Milanović je nastavio i danas, priopćenjem koje je stiglo iz njegovog ureda. "Pozitivno je što su se na HRT-u, nakon desetljeća i desetljeća skladne isprepletenosti sa svim političkim režimima, konačno probudile slobodarske tendencije", poručeno je iz premijerovog ureda, uz dodatak kako Vlada ne vrši nikakav pritisak na HRT.

Odletjeli zbog Ruže Tomašić

Na HRT-u su, čini se, shvatili svoju pogrešku. Ovo je odgovor koji smo od HRT-ovog Ureda za odnose s javnošću dobili na pitanje o smjenama u Dnevniku 3: "Povodom Vašeg upita, HRT može ponoviti jučerašnje priopćenje. Ponavljamo i da HRT ne bježi od vlastitih pogrešaka i dodajemo da o njima neće polemizirati putem drugih medija već interno".

Podsjećamo, HRT je jučer odgovorio na premijerovu kontroverznu izvanrednu pressicu u Vladi. S Prisavlja su poručili kako vjeruju da Milanović vrši pritisak na novinare, ali su također dodali da "HRT ne bježi od vlastitih pogrešaka". Očito su Latin, Kušec i Renić zbog tih pogrešaka morali platiti.

Novokmet već dugo nezadovoljan Latinovim Dnevnikom 3

Naime, kako doznajemo od dobro upućenih izvora s Prisavlja, v.d. urednika informativnog programa Novokmet već duže vremena nezadovoljan je izgledom Dnevnika 3. Emisija emitirana u subotu navečer, u kojoj je Katja Kušec intervjuirala Ružu Tomašić, bila je samo kap koja je prelila čašu.

Novokmet se stoga odlučio za smjenu Kušec i Renić, koje su bile potpisane kao urednice spornog subotnjeg Dnevnika 3, te Latina kao "glavnog i odgovornog". Latin je svoju smjenu kratko prokomentirao statusom na Facebooku: "Odlukom ravnateljstva prije nekoliko trenutaka, zbog nastupa Ruže Tomašić, s Dnevnika 3 skinuti Katja Kušec, Ružica Renić i moja malenkost".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.