Dramatičan apel ranjenih novinara na YouTubeu: Hitno nas izvucite iz Sirije

DVOJE novinara, koji su ranjeni u napadu kada je poginula njihova kolegica Marie Colvin, objavili su na YouTubeu dramatičan apel u kojem traže evakuaciju iz sirijskog grada Holmsa koji bombardiraju vladine snage.



Troje novinara je ostalo zarobljeno u predgrađu grada koji drže pobunjenici i pod snažnim je granatiranjem već 20 dana. Francuska novinarska Edith Bouvier u poruci kaže da hitno treba operaciju nakon što je ranjena u nogu. Zatražila je privremeni prekid vatre kako bi njezine kolege i nju mogli prebaciti u Libanon, piše Telegraph.

"Moram što prije na operaciju", kazala je novinarka koja ima višestruki lom noge. Nalazi se u Bolničkom centru u Holmsu, a prostorija u kojoj je snimila poruku više nalikuje sobi, nego bolnici. "Liječnici nas liječe najbolje što mogu, no ne mogu izvesti operaciju", poručila je Bouvier te zatražila liječnički prijevoz, ili barem automobil, koji bi je odvezao u Libanon.



U drugoj snimci, fotograf koji je radio sa ubijenom Colvin, Britanac Paul Conroy je također zatražio pomoć. Kazao je da ima "tri teške rane" na nozi. Na snimci liječnik razgovara s njim, a u pozadini se čuju detonacije. "Mora biti prebačen od tuda jer, kao što čujete, projektili stalno pogađaju kuću", rekao je liječnik te dodao kako su trenutno na sigurnom mjestu, no da nisu sigurni mogu li ih pogoditi pa treba hitno evakuirati Paula.   

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.