Druga strana deložacije: "S bolesnom djecom živimo u šupi, ako imate imalo srca, vratite nam naš stan!

Foto: Živi zid

NAKON današnjeg pokušaja deložacije Gordane Vojković, Indexu se obratila obitelj Vlahović, koja moli da im se stan vrati te da Vojković nema pravo biti u stanu.

Prenosimo njihovo pismo:

"Ovo Živi zid ne dopušta da se objavi na njihovom FB-u. Molim vas pomoć! Javno pitajte Živi zid zašto cenzurira, zašto manipulira informacijama i dopušta jednoj stani u privatnom sporu iznošenje laži bez ikakvih dokaza? Tko je Gordana Vojković?  Gordana Vojković je osoba koja zadnjih 40 godina živi u Splitu, gdje ima obitelj. Gordana Vojković sa suprugom 1993. godine, po povlaštenim uvjetima, za 10% tržišne vrijednosti, otkupljuje stan od 80 m2 u centru Splita. Stan prepisuje na odrasle kćeri koje i dalje žive u Splitu. Sada želi i stan u Zagrebu za 10 % cijene. Privatni stan na koji nema nikakva prava. Postala je tajnik i članica predsjedništva Saveza udruga stanara Hrvatske iako nema niti je imala stanarsko pravo.

Da joj je otac napisao u oporuci da joj ostavlja neboder na Trgu bi li se i tamo uselila?

U okupiranom stanu je unatoč zabrani pravnih vlasnika, obitelji Vlahović, stavila nove prozore, protuprovalna vrata u vrijednosti više desetaka tisuća kuna i sl.

Tvrdi da je oporučno od oca, koji nije bio vlasnik, već zaštićeni stanar, naslijedila predmetni stan u Zagrebu. Sve sudske istance su potvrdile da G. Vojković nema nikakve pravne osnove za takve tvrdnje, da je protupravno zaposjela privatni stan, te pravomoćnom presudom naredila da iz istog iseli. Da joj je otac napisao u oporuci da Gordani ostavlja neboder na Trgu ili Eiffelov toranj, bi li se i u njih uselila i tražila Vašu zaštitu?

Protiv koga se bore aktivisti udruge Živi zid?

Nakon višegodišnje pravne bitke obitelj Vlahović, četveročlana obitelj koja živi u vlažnom podrumskom stanu veselila se odlasku u stan za koji je sud pravomoćnom presudom potvrdio da pripada obitelji Vlahović.

Roditelji dvoje djece, desetogodišnjeg autističnog dječaka koji ima težak oblik autizma i ne može komunicirati s okolinom te je stopostotni invalid i dvanaestogodišnjaka koji je zbog očajnih uvjeta stanovanja prebolio tri upale pluća u zadnje dvije godine, nadali su se da je njihovoj dugogodišnjoj agoniji došao kraj i da će pravomoćna odluka suda biti provedena. Ali bili su u krivu.

Molimo pomozite nam!

Dana 02.07.2014. stan koji je protivno zakonu i dopuštenju vlasnika okupirala Gordana Vojković, zauzimaju aktivisti udruge „ Živi zid“. Na sve molbe i traženja očajnog oca bolesnog djeteta da dopuste sudskom službeniku ulazak u kuću i pristup stanu na drugoj etaži koji prema pravomoćnoj presudi pripada obitelji Vlahović aktivisti iz „ Živog zida“ se oglušuju vičući prazne parole poput „ Dole vlada“ i sl.

Nakon borbi protiv banaka, Živi zid okreće se protiv privatnih vlasnika.

Sprječavaju funkcioniranje pravne države koja stan koji je izgradio pradjed autističnog dječaka pokušava vratiti oštećenoj obitelji koja živi u preuređenim šupama sa bolesnom djecom. Molimo ljude iz živog zida, ako imaju imalo srca, neka ako već ne žele pomoći ne uništavaju živote nas i puno važnije naše djece.

Obitelj Vlahović"

Živi zid i Vojković u srpnju su održali press konferenciju na kojoj su pokušavali objasniti zašto će pokušati spriječiti deložaciju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.