Država prodaje Imperijal, Hotele Plat i Jadroplov

Foto: Hoteli Plat

CENTAR za restrukturiranje i prodaju (CERP) objavio je danas Javni poziv za iskazivanje interesa za kupnju dionica turističkih tvrtki Hoteli Plat d.d., Imperial d.d te splitske brodarske tvrtke Jadroplov.

CERP poziva zainteresirane investitore da iskažu svoj interes dostavom pisma namjere za navedena trgovačka društva. Pisma namjere dostavljaju se za svako društvo pojedinačno.

Rok za podnošenje pisma namjere za iskazivanje interesa: 17. prosinca 2014. godine do 15,00 sati.

Nakon što CERP prikupi pisma namjere za kupnju dionica gore navedenih Društava te se donese Odluka o početnoj cijeni, uvjetima i provedbi postupka javnog prikupljanja obvezujućih ponuda, investitori koji su u roku dostavili pisma namjere, bit će pisanim putem pozvani na podnošenje obvezujućih ponuda za kupnju dionica društva za koje su iskazali interes, navodi se u Pozivu.

Društvo Hoteli Plat d.d. je samostalni hotelski kompleks smješten blizu Dubrovnika (svega 12 km od starog grada Dubrovnika i 6 km od aerodroma). Društvo je smješteno odmah uz more i okruženo je gustom vegetacijom. Objekti Društva sastoje se od dva hotela, šest vila, dva paviljona i dodatnih sadržaja (šoping centar, restorani, kafići, bazen, teniski tereni dr.) Svi objekti sagrađeni su u periodu između 1960. godine i 1972. godine te je trećina njih i obnovljena nakon 2000. godine. Sve sobe u hotelima imaju pogled na more. Temeljni kapital iznosi 59,1 milijun kuna, a država posjeduje 92,49% dionica.

Društvo Imperial d.d. Rab osnovano je 1965. godine s osnovnom djelatnošću hotelijerstva, ugostiteljstva i turizma. Društvo zapošljava 248 radnika, a ukupno raspolaže s 7.653 smještajnih jedinica, i to: 1.290 kreveta u hotelima (Imperial, Carolina, Eva, Padova), 1.363 kreveta u turističkim naseljima (TN San Marino i TN Suha Punta), 5.000 smještajnih jedinica u autokampovima (AC San Marino i AC Padova III). Temeljni kapital tvrtke je 254.3 milijuna kuna, a država posjeduje 50,08% dionica tvrtke.

Jadroplov d.d. je osnovan početkom 1947. godine. Nakon pretvorbe poduzeća u društvenom vlasništvu, 1993. godine postaje dioničko društvo u mješovitom vlasništvu. U Jadroplovu je danas zaposleno 45 radnika koji su smješteni u glavnom uredu u Splitu i 300-tinjak pomoraca. Tvrtka raspolaže flotom od osam brodova za rasute terete ukupne nosivosti 378.107 DWT (deadweight). Prosječna starost flote je 9,3 godine. Temeljni kapital tvrtke je 589,2 milijuna kuna, a država posjeduje 70,03% dionica.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.