Država prodaje svoj udio u Badelu 1862

AGENCIJA za upravljanje državnom imovinom (Audio) objavila je danas na svojim stranicama javni poziv za iskazivanje interesa za kupnju dionica Badela 1862.

Agencija poziva zainteresirane investitore da iskažu svoj interes za kupnju 2.123.471 dionice Badela 1862, što čini 67,68 posto temeljnog kapitala. Te su dionice u vlasništvu Republike Hrvatske. Rok za podnošenje pisma namjere za iskazivanje interesa je 1. kolovoza ove godine.

Nakon što Agencija prikupi pisma namjere za kupnju dionica Badela 1862 te se donese konačna Odluka o početnoj cijeni, uvjetima i provedbi postupka javnog prikupljanja obvezujućih ponuda, samo ponuditelji koji su u roku dostavili pisma namjere bit će pisanim putem pozvani na podnošenje obvezujućih ponuda za kupnju dionica Društva.

Kinezi iskazali interes za preuzimanje Badela 1862


Dokapitalizacija Badela 1862, podsjetimo, dovršena je 2011. godine. Tvrtka se nakon vlasničkog restrukturiranja našla u većinskom vlasništvu države i Kapitalnog fonda, s udjelom većim od 76 posto u temeljnom kapitalu.

Sredinom lipnja iz Badela su izvijestili Zagrebačku burzu kako su Kinezi iskazali otvoreno zanimanje za investiranje te ulazak u vlasničku strukturu, kao i želju za jačanjem suradnje: "Zaprimili smo pismo namjere od strane kompanije Tadee Holding Group Co. iz Kine. Navedena kineska kompanija je respektabilna grupacija s kojom je Badel već sklopio Joint Venture ugovor i osnovao zajedničku Joint Venture kompaniju sa sjedištem u Kini s ciljem jačeg iskoraka Badelovih proizvoda na kinesko tržište".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.