Dva nova slučaja ebole u Liberiji

Foto: FAH

SEDAM  tjedana nakon što je proglašeno kako ebole više nema u Liberiji, zemlja je potvrdila dva nova slučaja, piše Guardian.

Prije nekoliko sati Liberija je izvijestila o prvoj smrti od ebole nakon 9. svibnja, a dolaze vijesti o dva nova slučaja obolijevanja. Pokrenuta je hitna potraga za zaraženima.

Zarazio ih je cimer

Dvojica zaraženih testirana su na ebolu nakon što se otkrilo da je muškarac s kojim su živjeli, a koji je preminuo, umro upravo od ebole.

Grad u kojem je živio, 50 km udaljen od glavnog grada Monrovije, u karanteni je, a ministar zdravlja pokrenuo je hitnu potragu za potencijalnim oboljelima. Istražuju s kim je preminuli u posljednjih tri tjedna kontaktirao.

Ponovno pojavljivanje bolesti zabrinulo Liberiju

Ponovno pojavljivanje ebole u Liberiji izaziva veliku brigu u zapadnoj Africi, koja se bori s ovom bolešću. Broj žrtava bolesti dramatično je pao u Sierra Leoneu i Gvineji, dok je ebola još uvijek uporna na obalnim područjima.

U svibnju je Svjetska zdravstvena organizacija objavila kako je Liberija slobodna od ebole.Vlasti istražuju je li muškarac zaražen ebolom na nekom putovanju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.