Džihadisti IS-a koriste viagru i žene prisiljavaju na "brutalan, abnormalan seks"

Screenshot: Youtube

DŽIHADISTI Islamske države traže medicinsku pomoć u svrhu poboljšavanja seksualnih vještina i svoje supruge prisiljavaju na "brutalan i abnormalan" snošaj, tvrde lokalni liječnici.


U intervjuu s grupom aktivista iz grada Al-Rake smještenog u sjevernom dijelu središnje Sirije koji efektivno služi kao glavni grad Islamske države, liječnici su pod uvjetom anonimnosti otkrili detalje o seksualnim sklonostima militanata.

Iako tvrde da su ultrakonzervativni sljedbenici izvornog islama, brojni džihadisti troše dobar dio mjesečne plaće na ekscentrično donje rublje za svoje supruge i stotine mladih žena i djevojčica koje su otete ili prisiljene na seksualno ropstvo.

"Žudnja za seksom"

Prema izvješću grupe "Raku ubijaju u tišini", veliki dio članova IS-a "pati od seksualnih anomalija i brutalne instinktivne žudnje  za seksom" zbog čega se mlade žene boje izaći iz svojih domova kako ne bi postale "subjektom brutalnih i abnormalnih seksualnih radnji".

Mežu "perverzijama" koje navode aktivisti je "kupovina čudnog donjeg rublja za žene i očajnička potraga za plavim tabletama (viagra) koje snaže potenciju". Grupa opisuje i ozlijede koje su žene pretrpjele uslijed seksualnog nasilja, te potragu za "sabayama", otetim ženama i djevojčicama od kojih su neke stare tek devet godina i služe kao seksualno roblje.


Gotovo konstantna prijetnja silovanjem sputava žene u Al-Raki. "Kuće postaju njihove grobnice zbog straha da će pasti u ruke vojnicima kalifata", piše u izvješću.  

Pomama za brakom

Prema aktivistima, džihadisti imaju dobre razloge da žene unutar lokalnog stanovništvo prisile na brak. Praksa dragovoljce is inozemstva veže za lokalno područje i smanjuje spremnost na dezerterstvo.

Militanti su svojim postupanjem prekinuli lokalne ruralne običaje i tradiciju u kojoj se vjenčanjima vežu rođaci kako bi se osnažile i zadržale obiteljske veze. Izvješće tvrdi da lokalne žene prisiljene na brakove sa strancima pate i u pojedinom slučajevima razmišljaju o suicidu.

Očajne, žene riskiraju život kako bi pobjegle od barbarskog postupanja džihadista. Ukoliko nakon bijega od supružnika budu uhvaćene, kažnjava ih se kamenovanjem do smrti, piše Raqqa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.