Ed Miliband pobijedio u završnoj britanskoj predizbornoj tv-debati

Foto: FAH

ČELNIK britanske oporbene Laburističke stranke Ed Miliband pobijedio je u četvrtak u završnoj predizbornoj tv-debati, pokazala je kratka anketa, iako nije dobio priliku odmjeriti snage s premijerom Davidom Cameronom ni sa čelnikom liberalnih demokrata Nickom Cleggom.

Prema većini anketa, Cameronovi konzervativci izjednačeni su s laburistima u utrci pred parlamentarne izbore, koji će biti održani 7. svibnja. Po svemu sudeći, izborni protivnici nisu bili tako izjednačeni još od 70-ih godina prošlog stoljeća pa obje stranke traže element koji bi im mogao donijeti prevagu, napominje Reuters.

U anketi koju su u četvrtak odmah nakon tv-debate proveli tvrtka za istraživanje javnog mnijenja Survation i list Daily Mirror 35 posto ispitanika ocijenilo je da je pobjednik bio Miliband a 31 posto njih dodijelilo je tu ulogu škotskom nacionalističkom lideru Nicoli Sturgeonu.

Nepotpuna postava

U debati su uz Milibanda sudjelovali samo čelnici škotske i velške nacionalističke stranke, zelenih i UKIP-a, što znači da je bila neuobičajeno nepotpuna, napominje Reuters.

U anketi koju je Survation proveo neposredno nakon završetka debate sudjelovalo je 1.013 ispitanika.

Iako premijer Cameron nije bio nazočan, anketa je pokazala da bi 45 posto ispitanika na premijerskoj poziciji željelo vidjeti laburista Milibanda, dok bi njih 40 posto tu poziciju rezerviralo za Camerona.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.