Fabijančić-Križanić izašla iz SDP-a

Foto: Hina

NA ČELU velikogoričkog SDP-a više nije Vesna Fabijančić-Križanić. Razlog odlaska iz stranke nova je dužnost u Državnom izbornom povjerenstvu i to na mjestu potpredsjednice, prenosi VG danas.

- Izuzetna mi je čast što će se tim imenovanjem i mandatom od osam godina zaokružiti moja pravnička karijera na častan način. DIP ima četiri potpredsjednika, dva su iz redova vrhovnih sudaca, a dva imenuje Sabor, jednog iz opozicije i jednog iz oporbe, te sam imenovana za potpredsjednicu Državnog izbornog povjerenstva. Izuzetno sam počašćena ovom odgovornom državničkom funkcijom na kojoj ću osam godina kontrolirati i provoditi izborne procese u Republici Hrvatskoj - rekla je Vesna Fabijančić-Križanić.

Kako Državno izborno povjerenstvo vrši kontrolu i provedbu svih izbora, članovi ne smiju biti stranačke osobe. Razlog je to zbog kojeg kandidati za ulazak u DIP prije same kandidature istupaju iz svojih stranaka.

Fabijančić-Križanić ostavku je dala u Županijskoj organizaciji SDP-a, na mjesto članice Glavnog odbora SDP-a, a više neće voditi ni Gradsku organizaciju SDP-a Velika Gorica u kojoj se uskoro očekuju unutarstranački izbori. Do tada gorički SDP vodi njen dosadašnji zamjenik Ozren Robić. 

- Do stupanja na dužnost u DIP-u 9. ožujka ostajem saborska zastupnica, tada ističe mandat sadašnjem povjerenstvu. Sljedeći tjedan ću podnijeti ostavku na dužnost saborske zastupnice i vijećnice u Gradskom vijeću Velike Gorice - kaže Fabijančić-Križanić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.