Farage o napadu na Hebdo: U našim zemljama imamo "petu kolonu"

Foto: Hina

KONZERVATIVNI euroskeptik Nigel Farage trpi osude glavne političke struje u Ujedinjenom Kraljevstvu nakon što je napad na djelatnike satiričkog tjednika Charlie Hebdo iskoristio za osudu multikulturalizma.

"Ono što smo trebali napraviti je kontrolirati useljeničku politiku i osigurati da svatko tko dođe u ovu zemlju prođe temeljitu provjeru. Mi u Britaniji, a vidio sam dokaze o tome i u drugim zemljama, imamo vrlo široku politiku multikulturalizma. Kad to kažem, mislim da smo mi hrabrili ljude iz drugih kultura da ostanu unutar tih kultura, a ne da se integriraju u naše zajednice...

Ja ne mislim da se bilo tko može pretvarati da mi to brzo možemo popraviti. Bojim se da mi imamo milosrdno malu ali postojeću petu kolonu u našim zemljama," rekao je lider UKIPA za LBC radio.

Ministrica unutarnjih poslova Theresa May je odmah odbacila svaku referencu na "petu kolonu", tajnu skupinu koja djeluje unutar nacije s neprijateljskim snagama kako bi srušila ili omela postojeći poredak, nazvavši je "neodgovornom".

"Svi dijelovi društva moraju raditi zajedno kako bi osigurali iskorjenjivanje ekstremizma gdje god on postoji," rekla je.

Zamjeni premijera Nick Clegg kaže da ga je komentar "prepao" i da se Farage "uhvatio pogrešne strane štapa", dok je vođa laburista Ed Miliband konzervativcu zamjerio što "pokušava izazvati nacionalnu podjelu" koristeći događaj koji je "ujedinio ljude svih vjeroispovijesti".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.