Fašistička stranka Jobbik u Budimpešti organizirala prosvjed protiv Židova

Screenshot i video: YouTube

MAĐARSKA fašistička stranka Jobbik u Budimpešti je organizirala prosvjede protiv Svjetskog židovskog kongresa, koji je večeras otvoren u mađarskom glavnom gradu.

Jobbik je treća najveća stranka u mađarskom parlamentu. Imaju znatan broj pristaša iako otvoreno promoviraju fašističku ideologiju, a osim Židova na meti su im i manjine, homoseksualci...

 


 

Na Jobbikovom prosvjedu u Budimpešti mogle su se čuti poruke mržnje protiv židovskog naroda, židovskih vođa i Izraela. Na prosvjedu koji je održan nedaleko od zgrade mađarskog parlamenta okupilo se nekoliko stotina ljudi, prenosi YnetNews.

"Židovi se moraju ispričati za zločine koje su počinili protiv Mađarske za vrijeme komunističkog režima", poručio je lider Jobbika Gabor Vona, dodavši da Mađarska nije trebala isplatiti financijske reparacije preživjelim žrtvama nacističkog holokausta.

Posebno uočljivi, u svojim crnim uniformama "ukrašenim" nacionalističkim simbolima, bili su članovi "Mađarske garde", Jobbikovog militantnog krila. Iako su ekstremni nacionalisti na prosvjedu isticali simbole koji su zabranjeni mađarskim zakonom, policija koja je osiguravala prosvjed nije reagirala.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.