Fra Šime mora vratiti 10 milijuna kuna, ovršeni mu maslinik i vozilo

Foto: FAH

OPĆINSKI sud u Benkovcu donio je rješenje o ovrsi nad nekretninama fra Šime Nimca u Lišanima Ostrovičkim. Tako je ovršen Nimčev maslinik na ulazu u koji se nalazi metalna ograda s njegovim inicijalima. 

Ovrha nad Nimčevim nekretninama pokrenuta je na temelju pravomoćne presude prema kojoj je fra Šime Crkvi dužan platiti oko 10 milijuna kuna s kamatama zbog neovlaštene prodaje zemljište u vlasništvu župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Baškoj Vodi.

Svi Nimčevi računi su blokirani, a ovršen je i njegov passat koji je kupio novcem od prodaje zemljišta  u vlasništvu župe Uznesenja Blažene Djevice Marije.

Podsjetimo, ukoliko presuda splitskog Županijskog suda postane pravomoćna, Šime Nimac morat će i u zatvor na dvije godine.

Njegova pomoćnica, bankarica Jasmina Bilonić, nepravomoćno je osuđena na 20 mjeseci zatvora, i to zbog zbog zloporabe položaja i ovlasti, a pravomoćnom presudom suda u Benkovcu crkvi utvrđeno je kako sav novac moraju vratiti Crkvi. Tijekom postupka utvrđeno je kako su dio novca potrošili, a dio sklonili.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.