Francuzi žele kupiti ljubljanski aerodrom i autoceste

Foto: lju-airport.si

FRANCUSKA kompanija "Vinci Airports" želi kupiti ljubljanski aerodrom Brnik koji je vlada dala u postupak privatizacije, a ista tvrtka zainteresirana je i za slovenske autoceste, pišu u subotu slovenski mediji.

"Uvjereni smo da možemo doprinijeti razvoju ljubljanskog aerodroma. Ako ga kupimo, ono će sačuvati svoje ime i sjedište", kazao je za ljubljansko "Delo" predsjednik francuske kompanije Nicolas Notebaert, te dodao da bi bili zainteresirani i za slovenske autoceste "ako bi se pojavile na tržištu".

Francuska kompanija upravlja sa 24 aerodroma širom svijeta, a proces prodaje Aerodroma Ljubljana koji je lani stavljen na popis 15 tvrtki i banaka koje je slovenska vlada namijenila privatizaciji nalazi se u fazi prikupljanja ponuda.

Za slovenske ceste slovenska vlada razmišlja da bi ih zbog dugova tvrtke DARS koja njima upravlja, a u 100-postotnom je vlasništvu države, mogla dati u dugoročnu koncesiju stranom investitoru.

"Glavni model naše grupe je javno-privatno partnerstvo, tim modelom upravljamo i drugim objektima, na primjer pariškim stadionom, a na investicijske prilike kad se one pojave uvijek se odazovemo", rekao je Notebaert, ne otkrivajući druge detalje iz svoje ponude za Aerodrom Ljubljana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.