Google hakerima nudi milijun dolara nagrade za otkrivanje slabih točaka u Chromeu

GOOGLE je hakerima bacio rukavicu izazova i ponudio im nagrade ukupne vrijednosti milijun dolara ukoliko uspiju razotkriti slabe točke u njihovom Chrome internet browseru.

Natjecanje pod imenom Pwnium održat će se na ovogodišnjoj CanSecWest konferenciji o informatičkoj sigurnosti, 7. ožujka, najavio je Google preko svog bloga. Cilj tvrtke je da na vrijeme otkrije rupe koje se mogu zakrpati.

Google će nuditi nagrade od 60, 40 i 20 tisuća dolara, u sklopu ukupnog fonda od milijuna dolara, za prokazivanje slabosti Chromea. Vrijednost nagrade će varirati ovisno o tome jesu li identificirane slabe točke vezane isključivo za Chrome ili je riječ o nekakvoj kombinaciji propusta u Googleovom browseru i drugim softwareima.

Nagrade će se isplaćivati po principu "tko prvi do djevojke, njemu djevojka", odnosno koji haker prvi identificira konkretnu grešku, njemu će se jedinom dati nagrada za taj pronalazak. Osim novcem, hakeri će biti nagrađeni i novim Chromebookom - laptopom koji radi na Google Chrome OS operacijskom sustavu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.