Gradonačelnička fotelja Siska lakša za HDZ-ovca Pintarića, a za koliko je olakšan proračun?

Foto: Mate Piškor (Cropix)

NOVA gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček danas je i službeno preuzela vlast u gradu. Sada već bivši gradonačelnik Dinko Pintarić zaželio joj je uspješno vođenje grada, a u nove radne pobjede sa svojim dogradonačelnicima Ikić Baniček krenula je već danas. Kako je i sama rekla, čeka ih velik posao. 

"Ovaj tjedan imamo dosta značajnih sastanak. Nema vremena za čekanje. Već jučer smo sat vratili. To je mala, simbolična gesta da pokažemo da sve što smo obećali planiramo i izvršiti, a za sve što eventualno nećemo moći nakon određenog perioda izvršiti, ćemo jako dobro položiti računa zašto nije realizirano", rekla je Ikić Baniček. Nova gradonačelnica Siska je rekla i što će biti sa dosadašnjim pročelnicima i ravnateljima javnih ustanova.
 
"Pročelnici se biraju temeljem javnog natječaja. Sve eventualne promjene će ići temeljem zakona i svih ostalih propisa Republike Hrvatske. Temeljem novog zakona ravnatelje i direktore određujem ja. Tu će se isto tako primijeniti zakon", rekla je Ikić Baniček. Kakvo je stanje u gradskoj blagajni nova gradonačelnica nije mogla reći, obzirom da će uvid u financijske knjige tek uslijediti u narednim danima. No, pročelnik za financije Damir Borić tvrdi da je proračun grada Siska u ovom trenutku stabilan.
 
"Rashodi svih vrsta su na razini većoj od 78 milijuna kuna. Prihodi su s jučerašnjim danom malo veći od 76 milijuna kuna. Razlika je oko 2 milijuna kuna, a stanje žiro računa je 2,2 milijuna kuna. On se, naravno, mijenja iz sekunde u sekundu", rekao je Borić. Točno stanje gradske blagajne, kako je najavila Ikić Baniček, znat će se u narednim danima.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.