Grom iz vedra neba: Dvije Splićanke vidjele Mišića i Selenu u šetnji Marjanom?!

Foto: Arhiva

"DA SU Edi Mišić i Selena šetali i pričali, onda bi mogli govoriti o podmuklom ubojstvu, odnosno, iskorištavanju povjerenja, međutim, o tome nema traga", obrazlagao je jučer sudac Vlado Živaljić zbog čega sudsko vijeće splitskog Županijskog suda nije imalo elemenata da Edija Mišića osudi za teško ubojstvo Meksikanke Selene Macedo.

No, Slobodna Dalmacija doznaje za dvije svjedokinje koje su svega koji minut prije ubojstva navodno vidjele Selenu i Mišića kako šetaju Marjanom. Prošli su navodno kraj njih dok su vježbale podno vrha Telegrin. 

Svjedokinje su se navodno javile policiji šesti dan nakon ubojstva kada su po fotografiji u novinama prepoznale Selenu. Tvrde da se dale iskaz i otišle kućama te da ih nitko više nakon toga nije zvao. Spremne su svjedočiti ukoliko ih pozovu.

Državno odvjetništvo i policija ne znaju za svjedokinje

U Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu saznanja o svjedokinjama koje su vidjele Selenu i Mišića, dakako, nemaju, jer da imaju, normalno da bi to iskoristili dokazujući kako ju je namamio i onda iskoristio njeno tek stečeno povjerenje jer je upravo to bilo od presudnog značaja za kvalifikaciju teškog ubojstva.

I u splitskoj policiji o tome nemaju saznanja. Da su imali, normalno da bi ih iskoristili. Zvuči, naime, posve nevjerojatno da policija šesti dan nakon ubojstva ne bi odmah prionula na izradu fotorobota muškarca kojeg su svjedokinje vidjele da šeta sa Selenom. Zasigurno bi im i pokazali fotoalbume sa fotografijama kriminalaca. Podsjetimo, bilo je to vrijeme kada je policija očajnički tražila bilo kakav trag koji bi ih uputio na ubojicu. Tapkalo se u mraku, rasplitale se najbizarnije teorije ubojstva, djeluje posve nevjerojatno da bi se tako važan dokaz ispustio.

Ni kontrola spisa nije otkrila svjedokinje

Kada je Mišić uhićen početkom listopada, logika policijskog zanata govori da su se trebale pozvati svjedokinje koje su ga vidjele sa Selenom radi prepoznavanja. Ništa od toga nije napravljeno, jer u policiji navode da saznanja o takvim svjedokinjama jednostavno nemaju. Zlu ne trebalo još su jednom sve detaljno pročešljali i ništa nisu našli.

Frane Gorjanc, branitelj Edija Mišića, također ne zna ništa o svjedokinjama. Čisto sumnja da ih policija i Državno odvjetništvo ne bi iskoristili za osnaživanje optužbe. U svakom slučaju, o njima traga u sudskom spisu nema, na što upućuje i obrazloženje presude suca Vlade Živaljića u citiranom dijelu.

Za koji dan situacija bi trebala biti jasnija jer će policija svakako nastojati doći do svjedokinja koje su vidjele Mišića i Selenu u šetnji. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.