Grubišić: Jasno je da MOL upravlja INA-om na temelju koruptivnog ugovora

Foto: Saborska TV

SABOR je sjednicu započeo stankom na traženje nekoliko klubova zbog neizvjesne sudbine sisačke rafinerije, ali i općenito stanja u INA-i. HDSSB-ov Boro Grubišić naglasio je da je svima jasno da MOL upravlja INA-om na temelju koruptivnog ugovora.
 

"Evo već peti puta se sastaju ljudi iz INA-e i MOL-a da se dogovore, a dogovora nema. Pa jasno je kome je u cilju otezanje rješavanja, kome je u cilju prestanak rada Rafinerije Sisak, kome je u cilju uništenje maloprodaje INA-e koja sad ima 16 benzinskih postaja u tzv.pilot projektu franšize, davanja u zakup nekim privatnicima da bi poslovali, pa će biti 80 i onda konačno onih 4 stotine", rekao je Grubišić.

Nezavisni Branko Vukšić pozvao je Vladu da žurno reagira.
 
"I trebala je intervenirati. Tako treba intervenirati. Mnogi su rekli neka ne intervenira tržišno u slučaju INA-e. Sedam posto dionica koje su u vlasništvu ostalih, treba donijeti novi zakon i tim zakonom propisati da se prodaju hrvatskoj državi pa neka MOL ima 49 posto. Kažu, to je netržišno, narušili smo tržišnu demokraciju. Tržište i demokracija su dva nespojiva pojma, to smo naučili od Čikaške škole nadalje", rekao je Vukšić.

Reagirao je HDZ-ov Domagoj Ivan Milošević.
 
"Dakle, nemojmo optuživati Mađare i MOL, bankare, nemojmo optuživati druge zato što mi sami nismo dovoljno sposobni, zato što ne radimo svoj posao, što Hrvatska ne nudi pravila igre u kojima bi svi imali jednaka prava na tom tržištu i nemojmo, kolega Vukšić, plašiti ljude s tržištem. Tržište je tu, treba se prilagoditi ali s druge pak strane, svaka država, pa i naša, ima na raspolaganju dovoljno alata da odredi jasna pravila igre, za sve jednaka", rekao je Milošević.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.