HDZ brani uspjeh u Varaždinu: Čačić cijeli život ima problema s matematikom

Foto: Hina

HDZ s koalicijskim partnerima (Hrast-BUZ-HSP-HSS-ZS) osvojio je najviše mandata i najviše glasova i time je pobjednik izbora za mjesne odbore održane jučer u Varaždinu, ocijenio je u ponedjeljak na konferenciji za novinare predsjednik Povjerenstva HDZ-a grada Varaždina Damir Habijan

Kako je rekao Habijan, bez obzira na različite kalkulacije i prikazivanje rezultata koalicija predvođena HDZ-om je pobjednik. Istaknuo je i da je to veliki rast u odnosu na iste izbore prije četiri godine kada je HDZ dobio nešto više od 900 glasova, a sada s koalicijom oko 2.200.

Habijan je mišljenja da su građani prepoznali pozitivan program koalicije „Za bolji grada Varaždin“, a najavio je daljnje vođenje politike u smjeru suradnje, zajedništva i dijaloga. Potvrdio je da bi se koalicija u ovom sastavu trebala održati i dalje.

Čačić cijeli život ima problema s matematikom

Na novinarsku opasku da je Radimir Čačić poručio HDZ-u, da unatoč takvom rezultatu nisu relevantna faktor, oštro je odgovorio predsjednik županijske organizacije HDZ-a Anđelko Stričak. Rekao je da Čačić cijeli život ima problema s matematikom, a da bolje zna matematiku i poslovanje njegovih tvrtki bi možda bilo drugačije. Tada njegove tvrtke ne bi imale oko 350 milijuna kuna duga u predstečajnoj nagodbi te 50-ak milijuna kuna poreznog duga u zastari. Cijeli život Čačić ima problema s matematikom, ocijenio je Stričak ustvrdivši da njega i njegovu stranku ozbiljno doživljavaju samo Budimir Lončar, Stjepan Mesić i Josip Manolić.



Na moguću suradnju HDZ i reformista Stričak je rekao da će se razgovarati sa predsjednicom Narodne stranke u Varaždinu Natalijom Martinčević, a ne s Čačićem.

Inače, šesteročlana koalicija predvođena HDZ-om osvojila je na jučerašnjim izborima 43 od 150 mandata što je najbolji rezultat. Osvojila je relativnu većinu u pet od šesnaest mjesnih odbora. Habijan je ustvrdio da je pojedinačno HDZ osvojio 34 mandata, a ostali koalicijski partneri devet.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.