HNK Split dobio novog intendanta: Tonči Bilić umjesto Mucala

HNK SPLIT dobio je novog intendanta Tonča Bilića. Splitski gradski vijećnici danas su većinom tako odlučili. Bilo je i onih koji su bili protiv. Ljubici Vrdoljak smetalo je tako što je Bilić u sve projekte uključio Dinka Bogdanića, a on je osuđeni zlostavljač, kazala je.

Propušteni rokovi

Sanja Bilač iz HDZ-a upozorila je da su propušteni svi mogući rokovi i da je cijela stvar zapravo najobičnija prevara sračunata na to da Mucalo odradi još jedan mandat vršitelja dužnosti. Prošlo je, naime, puno više od 45 dana koliko je predviđeno da se na Gradskom vijeću odluči o prijedlogu Kazališnog vijeća HNK Split. Pročelnica za kulturu Maja Munivrana kazala je kako su rokovi instrukcijski, a ne obvezujući pa stoga nema zakonske prepreke da se danas glasuje o Mucalovom nasljedniku.

Kazalište pred zidom

Dok su se gradski vijećnici tek spremali za glasanje o Biliću, pred kazalištem je organiziran prosvjed zaposlenika HNK Split. Nenni Delmestre upozorila je na dramatičnu situaciju. Kaže kako je kazalište dovedeno pred zid i kako nema novca za nove predstave.

Vjeko Santrić, predsjednik Radničkog vijeća, najavio je kako će kazneno prijaviti gradonačelnika Keruma, zamjenike i vodeće ljude Ministarstva kulture.

Ovim natječaj za novog intendanta nije okončan, jer će Bilić još morati na potvrdu kod ministrice kulture Andree Zlatar. S obzirom da se radi o HNS-ovom kadru, to bi trebala biti puka formalnost.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.