HNS protiv Bandića: Tržnici nije mjesto na Jelačić placu

Foto: Index

IDUĆE godine će Dolac, najpoznatija i najstarija zagrebačka tržnica, konačno dobiti novo lice. Uređenje Dolca trajat će, prema najavama gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, godinu dana, a za to vrijeme će prodavači s Dolca svoje štandove preseliti na Trg bana Jelačića.

Neće to biti prvi put da Jelačić plac služi kao tržnica. Štoviše, središnji zagrebački trg bio je središnja gradska tržnica prije postojanja Dolca. To je, međutim, bilo prije stotinjak i više godina. Danas tako nešto, smatra zagrebački HNS, više nije primjereno.

"HNS Grada Zagreba podsjeća da infrastruktura Trga bana Jelačića nije predviđena za tržnicu te se čini kako se radi o još jednom stihijskom rješenju. Glavni gradski trg predstavlja jedan od elemenata povijesnog identiteta Zagreba, i kao takav, treba potencirati njegov identitet, a ne ga napuštati", priopćili su iz zagrebačkog HNS-a.

"Postavlja se i pitanje da li će se na Trgu bana Jelačića moći održavati ikakva druga događanja i manifestacije ukoliko na njemu tijekom dana stalno bude locirana tržnica. Pod događanja, naravno, ne mislimo na postavljanje šatora neprimjerenih ovoj lokaciji, o čemu je HNS već ranije govorio i u Gradskoj skupštini Grada Zagreba", tvrde HNS-ovci koji, kako kažu, smatraju da bi Zagrepčani trebali imati pravo reći svoje mišljenje o tome žele li voće i povrće kupovati na glavnom gradskom trgu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.