HRT odbio sve prijedloge Silvije Luks

PROGRAMSKO vijeće HRT-a na današnjoj je sjednici odbilo prijedlog predsjednice Nadzornog odbora HRT-a Silvije Luks-Kalogjera kojim je od Vijeća tražila glasanje o datumu sazivanja zajedničke sjednice Vijeća i NO HRT-a na kojoj bi trebao biti izabran novi predsjednik Uprave HRT-a, priopćeno je s HRT-a.

Rok za prijavu na natječaj istječe 14. lipnja, a predsjednica NO-a Luks predložila je da se zajednička sjednica na kojoj bi bio imenovan predsjednik Uprave HRT-a održi već 18. i 19. lipnja, što pada u subotu i nedjelju.

"Osim što pada u neradne dane, ovakav je prijedlog protivan Poslovniku, koji predviđa sazivanje zajedničke sjednice na kojoj će se otvarati prijave i utvrditi lista kandidata koji ispunjavaju uvjete iz natječaja u roku od 5 radnih dana od zaključenja natječaja te sazivanje nove sjednice na koju će se pozvati navedeni kandidati radi predstavljanja", stoji u priopćenju HRT-a.

Programsko vijeće na čelu sa predsjednicom Nadom Zgrabljić Rotar taj je prijedlog odbilo, budući da na temelju Zakona o HRT-u zajedničke sjednice saziva i predsjeda im predsjednik Programskog vijeća HRT-a, te je sazivanje zajedničkih sjednica u isključivoj nadležnosti predsjednice Programskog vijeća HRT-am izvijestili su.

Također, navode, Programsko vijeće odbilo je intervenciju predsjednice NO-a Silvije Luks i u izbor glavnih urednika Hrvatske televizije (HTV) i Hrvatskoga radija (HRA). "Luks je, naime, predložila da se taj izbor dovrši već do 15. srpnja, no prijedlog je također odbijen, budući da je to pitanje u nadležnosti Programskog vijeća, a ne predsjednice NO ili NO HRT-a", ističu.

Programsko vijeće na današnjoj je sjednici također usuglasilo i način na koji će Povjerenik za korisnike usluga HRT-a Zvonko Šeb podnositi izvješća Vijeću. Ta je funkcija uvedena novim Zakonom o HRT-u, a Šeb je na nju izabran prije tri tjedna. U svom prvom izvješću Šeb se osvrnuo na primjedbe gledatelja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.