Hajdaš Dončić: Do kraja 2016. gradimo most Čiovo - Trogir i obilaznice kraj Splita i Vodica

Foto: Hina

SINIŠA HAJDAŠ DONČIĆ, ministar prometa, na konferenciji za novinare predstavio je tri velika projekta koje Hrvatske ceste planiraju ostvariti u skorom razdoblju. Sa sva tri projekta aplicirali su na sredstva iz europskih fondova, iz kojih mogu dobiti do 80 posto potrebnih sredstava.

Do kraja 2016. godine Hrvatske ceste planiraju izgraditi most Čiovo - Trogir, zapadnu obilaznicu Splita kod Kaštela i vodičku obilaznicu, najavio je Hajdaš Dončić. Također je istaknuo da je u tijeku izrada studije izvedivosti za projekt Pelješkog mosta, oko kojeg predstoje razgovori s Europskom komisijom.

Studija predizvedivosti je, podsjeća Hajdaš Dončić, pokazala da je most najbolje rješenje za povezivanje krajnjeg juga Hrvatske. No, ozbiljan posao tek počinje: treba još napraviti studiju izvedivosti i dobiti građevinsku dozvolu, a tek onda će Europska komisija odlučiti hoće li sufinancirati ovaj projekt i u kojem postotku.

Hajdaš Dončić uvjeren je da će Hrvatske ceste od EU dobiti tražena sredstva, a optimizam širi i Branko Grčić, potpredsjednik Vlade za gospodarstvo. "Vlada će u narednom razdoblju bombardirati javnost javnost projektima koji su pripremljeni za bespovratno sufinanciranje iz europskih fondova", rekao je Grčić. Kaže da se radi o projektima koje je Vlada pripremala dvije godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.