Hakiran razgovor Catherine Ashton: Kijevske snajperiste angažirale su vođe prosvjeda!

Screenshot: Youtube

U JAVNOST je procurila navodna snimka telefonskog razgovora visoke predstavnice Europske unije za vanjsku politiku i sigurnost, Catherine Ashton i estonskog ministra vanjskih poslova Urmasa Paeta, javlja RT.

Prema njihovom razgovoru, snajperisti koji su pucali na prosvjednike i policiju u Kijevu navodno su angažirani od strane ukrajinskih prosvjednika na Majdanu.

"Sve je jasnije da iza snajperskih napada nije bio Janukovič već netko iza nove koalicije", rekao je estonski ministar Urmas Paet.

"Mislim da to trebamo istražiti. Mislim, nisam zala, to je zanimljivo. Bože", odgovorila je Ashton.

Poziv se, prema RT-u, dogodio nakon što je 25. veljače estonski ministar posjetio Kijev na vrhuncu sukoba između ukrajinskih prosvjednika i snaga sigurnosti u Kijevu.



Paet je spomenuo i razgovor s liječnicom Olgom Bogomolec koja je pružila pomoć onima koji su stradali od snajperskih napada. Prema njezinim riječima, i prosvjednici i policija su upucani od strane istih napadača.

"Da, to je strašno", uzvratila je Ashton.

"Pokazala mi je i fotografije žrtava. Rekla je da riječ o istim mecima i da je uznemirujuće to što nova koalicija ne želi istražiti što se zaista dogodilo", nastavio je Peat.

Nakon što su hakirali razgovor, snimku su navodno objavile službe sigurnosti (SBU) koje su lojalne svrgnutom predsjedniku Viktoru Janukoviču.

Neki su ipak sumnjajli u autentičnost snimke budući da dolazi od RT, ruske TV mreže. Uz to, liječnica je za Daily Telegraph demantirala da je znala o kakvim se mecima radi dok je liječila ranjenike. Potvrdila je da je zatražila punu istragu.

Ipak, šef estonske diplomacije Urmas Paet potvrdio je sadržaj prisluškivanog telefonskog razgovora s Catherine Ashton u kojemu je rečeno da su snajperisti pucali i na prosvjednike i na policiju tijekom dramatičnih događaja u Kijevu 20. i 21. veljače.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.