I Pupovac u sukobu interesa?

Foto: FAH

PREDSJEDNIK Srpskoga narodnog vijeća Milorad Pupovac izjavio je danas da do sada nije dobio nikakvo rješenje kojim bi ga Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa upozorilo da kao saborski zastupnik ne smije biti u nadzornom odboru Tesla banke te istaknuo da je s čelnog mjesta NO-a te banke odstupio još lani.

Predsjednik Zajednice Srba u Hrvatskoj, Svetozar Livada, od Povjerenstva je zatražio da se očituje zašto još uvijek nije donijelo odluku u postupku koji je protiv Pupovca pokrenulo još u lipnju prošle godine, budući da Pupovac kao saborski zastupnik po Zakonu o sprječavanju sukoba interesa ne bi smio biti član upravnih tijela i nadzornih odbora trgovačkih društava.

"Nisam dobio nikakvo rješenje Povjerenstva, a uz to sam se još prošle godine razriješio funkcije predsjednika NO Tesla Banke", rekao je Pupovac.

On ne želi nagađati zašto je ta priča ponovno pokrenuta u javnosti, no tvrdi da "mnogi ljudi žele omesti i na svaki način nastoje zaustaviti konsolidiranje i funkcioniranje Tesla banke".

"Koja je uloga profesora Livade u tome, ne znam", dodao je Pupovac.

Tesla banka: Pupovac je predsjednik dok se ne izabere novi

Pupovčeve tvrdnje ne podudaraju se u potpunosti s izjavom iz Tesla banke.

"Doktor Pupovac je formalno pravno i dalje predsjednik Nadzornog odbora Tesla banke iako je ostavku podnio sredinom prosinca", rekao je za Index.hr predsjednik Uprave Tesla banke, Zvonko Agičić.

Agičić tvrdi da je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa obaviješteno o njegovoj ostavci.


"Obavijest o ostavci Milorada Pupovca na mjesto predsjednika Nadzornog odbora poslana je Povjerenstvu 30. prosinca 2013.".

Budući da je Pupovac formalno i dalje predsjednik Nadzornog odbora, on sudjeluje koliko je potrebno u njegovom radu do izbora novog predsjednika, a to će biti tek za dva do tri mjeseca.

"Pupovac će funkciju prestati obnašati kada se izabere novi predsjednik. Novi predsjednik Nadzornog odobra će se izabrati na prvoj izvanrednoj skupštini koju planiramo održati krajem ožujka ili početkom travnja", rekao je Zvonko Agičić.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.