"Igra je završena": Sirijski pobunjenici najavili odlučujuću bitku za Aleppo

SIRIJSKE vlasti jučer su pobunjenicima diljem zemlje poslale SMS poruke s tekstom "Igra je završena. Kako javlja AP, u porukama koje su potpisale sirijske oružane snage, pobunjenike se poziva da predaju oružje te da ističe vrijeme da se iz zemlje izbace strani vojnici. Ovakav tekst poruke dio je psihološkog rata protiv pobunjenika, ali se stječe dojam da će imati mnogo utjecaja na snage koje žele svrgnuti predsjednika Bashara al-Assada.

Sirijske vlasti su sličnu akciju provele i prošlog mjeseca, kada su iz vojnih helikoptera bacani letci iznad Damaska s pozivom za pobunjenike da predaju oružje i zatraže amnestiju.

Pobunjenici najavili "odlučujuću bitku" za Aleppo

Sirijski pobunjenici istoga su dana najavili "odlučujuću bitku" za kontrolu nad strateškim sjevernim gradom Aleppom. Prema navodima dopisnika agencije AFP, desetine pobunjenika su se okupile po školama u sjevernom gradskom kvartu Iza i počele ispaljivati granate.

Aleppo je poprište krvavih okršaja između pobunjenika i snaga predsjednika Bashara al-Assada od srpnja, kada su pobunjenici krenuli u ofenzivu s ciljem da osvoje ovu trgovinsku prijestolnicu. Nakon uspješnih akcija u početku, pobunjenička kampanja je izgubila na intenzitetu zbog nedostatka municije, navodi AFP.

Više od 305 ljudi ubijeno je u srijedu diljem Sirije u najkrvavijem danu od početka pobune prije 18 mjeseci.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.