Igra živaca na Spinutu: Nikolovski u stanu, branitelj pred vratima čeka da mu MORH nađen smještaj

VEĆ DVA dana u splitskom Spinutu traje neviđena drama. Obitelj Bore Nikolovskog, oca prve pjevačice Magazina Ljiljane Nikolovski, konačno je nakon 20 godina egzila ušla u svoj stan, nakon što su prije tri godine pravomoćno okončali sve sporove u svoju korist, no od stana u Kaštelanskoj ne odustaje ni umirovljeni branitelj Zlatko Ljubičić, koji s članovima svoje obitelji danonoćno dežura pred vratima i traži da se Ministarstvo branitelja i MORH dogovore i nađu smještaj za njega i njegove. Navodno bi se u ponedjeljak trebao održati nekakav sastanak na tu temu. 

U stanu municija i pištolj

Policija je Ljubičića jučer privela prekršajnom sucu jer su u stanu pronađeni napunjeni okviri za kalašnjikov i pištolj. Puška nije pronađena, no negdje vjerojatno postoji, čim je u stanu bila spremna municija. Streljiva je bilo poprilično.

Nakon saslušanja na sudu Ljubičić je pušten pa se vratio na Spinut pred zaključana vrata. On i sin tvrde da koriste stan, no Nikolovski su zatekli isključenu struju, a nema ni vode. Navodno je Ljubičićima bila preskupo plaćati račune za režije pa su preselili u Imotski. Dugovi za neplaćene režije prelaze 50-ak tisuća kuna pa se i iz toga da izvući zaključak koliko se stan koristio.

Nikolovski u stanu, Ljubičići pred zaključanim vratima

Situacija je više nego napeta, riječ je o pravoj igri živaca, jer Nikolovski drže poziciju u stanu, a Ljubičić i njegovi stražare pred vratima. Podršku mu je dala i splitska Hvidra te predsjednik Mario Tomasović.

Njemu se čini da su aktivisti nevladinih udruga posebno agilni kada se na suprotnoj strani nalaze hrvatski branitelji, kao u ovom slučaju. Osuo je drvlje i kamenje na Nikolovske. Kaže da su provalili, a da bez rješenja o deložaciji Ljubičića nitko nije smio iseliti iz stana. Jadran Franceschi, zastupnik obitelji Nikolovski, tvrdi nam pak da nitko nije iseljen, zato jer je stan bio prazan.

Nejasno je kada se Tomasović već toliko brine za svog suborca iz 4. brigade, zašto nije iskoristio svoj autoritet da kod ministarstva izbori neki slobodan stan, a ne onaj koji po svim papirima pripada nekom drugom.

Svo vrijeme, puna dva dana, stan u Kaštelanskoj pod nadzorom drži policija, zlu ne trebalo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.