Ima pravomoćnu presudu, ali zbog predstečajne nagodbe ne može do svojih 100.000 kuna

Foto: FAH

GLORIJA FUZUL, kako piše Zadarski list, ima pravomoćnu presudu, ali svoj novac ne može dobiti jer su joj u FINA-i rekli kako je firma za koju je radila sada u predstečajnoj nagodbi. Dugogodišnja trakavica ove bivše Dalmine zaposlenice počela je još 1996. kad je propao trgovački lanac Dalma d.d. Split, u kojem je Glorija radila još od 1979.

Tada je dijelila sudbinu sa 100-tinjak Dalminih radnika na biogradskom području, a među njima je bio i njen suprug. Kao i svi ostali, brigu o isplati zaostalih plaća prepustila je Sindikatu, ali je ujedno i 1998. s Dalmom d.d. sklopila nagodbu u kojoj su joj oni priznali potraživanje 36 zaostalih plaća, te su joj jamčili isplatu.

Slučaj je preuzeo Vedran Uranija, pravni zastupnik SSSH-a, a kad ih je poslodavac izigrao cijela priča završila je na sudu, piše Zadarski list.

Mora platiti odvjetnika, a ne može do svog novca

Iako ih je na sudu zastupao sindikalni povjerenik Uranija, Glorija je paralelno angažirala i odvjetnika. Nakon punih četrnaest godina donesena je nepravomoćna presuda.

"Meni, jedinoj među kolegama koja sam potpisala nagodbu i imala odvjetnika, priznata su potraživanja u iznosu od 58,000 kuna i zatezne kamate", za Zadarski list priča Glorija dodavši kako je presudu nakon Općinskog suda potvrdio i Županijski sud u Zadru.

Ipak, u svu tromost i neefikasnost domaćeg pravnog sistema Glorija se uvjerila vrlo brzo. Iako ima rješenje suda u kojem stoji kako joj je Dalma dužna isplatiti 100 000 kuna, FINA joj je nedavno vratila sve papire uz naznaku da je Dalma d.d. Split u predstečajnoj nagodbi pa da stoga isplata nije moguća.

U međuvremenu je Gloriji stigao račun od odvjetnika na iznos od 12.500 kuna pod prijetnjom ovrhe koja ju je stajala dodatnih 600 kuna, dok s rješenjem suda na kojem piše da joj se sto tisuća kuna mora isplatiti trenutno ne može napraviti ništa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.