Inspekcija rada opet ide u APIS: "Tvrdnje da uhljebljujemo SDP-ovce su zlonamjerne"

Foto: FAH
 
INSPEKTORI Ministarstva rada ponovo će posjetiti Agenciju za podršku informacijskim sustavima i informacijskim tehnologijama (APIS IT), državnu firmu koja je, prema medijskim napisima, postala glavno odredište za uhljebljivanje SDP-ovih kadrova. 
 
Krunoslav Vidić, glasnogovornik Ministarstva rada, za Index je potvrdio da je Središnjem uredu Inspektorata rada 26. rujna ove godine zaprimljena predstavka Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske kojom se ukazuje na moguće povrede propisa iz područja radnih odnosa u APIS IT d.o.o. 
 
"Na okolnosti iz te prijave organizirat će se obavljanje inspekcijskog nadzora inspektora rada", tvrde iz Ministarstva rada, te podsjećaju kako je ove godine u APIS-u već obavljena jedna inspekcija. Tom prilikom, međutim, nisu utvrđene nikakve nepravilnosti. 
 
Iz APIS-a su za Index potvrdili da su od 1. siječnja 2011. do 1. listopada ove godine ukupno zaposlili 144 radnika. Većina novih ljudi zaposlena je nakon ljeta 2012. godine, a dobar dio tih radnika navodno ima SDP-ovu stranačku iskaznicu. Iz APIS-a tvrde da im je jedini kriterij za odabir kandidata njihova stručnost, koja se prilikom selekcije provjerava usmeno i pismeno. 
 
"Napise da uhljebljujemo SDP-ov kadar komentiramo kao medijski pritisak i insinuacije te zlonamjerno nanošenje reputacijske štete tvrtki koja isključivo uspješnim poslovnim rezultatima dokazuje svoju stručnost i kompetencije", poručuje APIS. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.