Ispitani svi svjedoci, presuda Svilanu 8. travnja

Foto: Damjan Tadić / Cropix

ZAVRŠENO je ispitivanje svjedoka na suđenju Siniši Svilanu. Svoju obranu Svilan bi trebao iznijeti 5. travnja, nakon čega slijede završne riječi optužbe i obrane. Očekuje se da će presuda biti objavljena 8. travnja.

Podsjećamo, Svilana se tereti da je kao direktor programa Nove TV primao mito od agencije Core Media. Optužen je da je primio ukupno 262.000 eura.

Zadnji su na suđenju svjedočili Mario Cikač, koji je bio zaposlen u Core Mediji, Melita Palčić, koja je radila na emisiji "U sridu", Zrinka Jankov, sadašnja direktorica programa Nove TV, i Nina Mikola, urednica nabave stranog programa na istoj televiziji.

Za emisiju "U sridu" novac dobivala na ruke

Cikač je na sudu demantirao tvrdnje Vladimira Šelebaja, koji je rekao da je Cikač bio prisutan kada je Svilanu davao novac. Rekao je da je Svilan njegov prijatelj, ali odbacio je tvrdnje Edvina Softića da je upravo na Svilanovu preporuku zaposlen u Core Mediji. Tvrdi da ga je preporučila Ruža Novak, sestra Hloverke Novak Srzić.

Palčić, koja je na emisiji "U sridu" radila 2004. i 2005. godine, kazala je da je honorar dobivala na ruke ili preko student servisa. Dobivala je, kako kaže, 500 kuna po emisiji, a tvrdi da joj je novac uglavnom davao Šelebaj.

Jankov je kazala da je Svilan predlagao programsku shemu i sudjelovao u pregovorima o otkupu produkcije, ali konačnu odluku donosila je uprava. Istu stvar je potvrdila i Mikola, koja kaže da Svilan nije mogao samostalno odlučivati o otkupu programskog sadržaja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.