Ispred Ministarstva pravosuđa izabrana ovogodišnja MIss neučinkovitosti

Foto: Čitatelj Indexa

"KAO UVERTIRA u sutrašnje finale izbora Miss Hrvatske uvedena je nova kategorija natjecanja - Miss neučinkovitosti. Odbor za izbor Miss tom je prilikom bez imalo dvojbi titulu odlučio dodijeliti Božici Pravde, a u jeku oduševljenja novookrunjenoj misici sinoć je podignut i spomenik ispred Ministarstva pravosuđa u Vukovarskoj 49", stoji u poruci koja je stigla na niz informativnih redakcija u Hrvatskoj.

Isplatio se trud HDZ-a i SDP-a

Naime, nepoznate osobe sinoć su se postavile spomenik ispred Ministarstva pravde,  a sve kako bi ukazali na teško stanje u pravosuđu naše zemlje koje po njihovom mišljenju nije ni neovisno, a ni učinkovito.

"Nakon teškog  djetinjstva i odrastanja u pogrešnom uvjerenju kako bi pravda tebala biti nepristrana, neovisna i dostižna, pod svoje su je uzeli HDZ i SDP i izveli na pravi put. Požrtvovni mentori ujedno su bili najveća podrška Božici tijekom natjecanja na kojem su se dugogodišnji trud i odricanje napokon isplatili", stoji u poruci.

Kkugla

Kip ispred Ministarstva pravosuđa dobio je tako lentu, ali i zatvorsku "Kkuglu".

"U prilog uvjerljivoj pobjedi proglašene misice idu i mnogi statistički pokazatelji. Tako joj za rješavanje sporova treba u prosjeku 386 dana, što je svrstava na 6. mjesto odostraga među kolegicama u EU. Vrhunsko 3. mjesto odostraga drži u kategoriji (ne)ovisnosti, a visoko mišljenje njenih sunarodnjaka o njoj potvrđuje i više od 11 tisuća tužbi na Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu", stoji u poruci.

Pravda i mir

Podsjeća se da je pravosuđe u Hrvatskoj u zadnjih desetak godina ocjenjeno sa svega četvorkom prema Globalnom korupcijskom barometru Transparency internationala.

"Razdragana misica na kraju je zahvalila svima, osobito svojim mentorima što su vjerovali u nju i obećala da će nastaviti naporno raditi za pravdu i mir u Hrvatskoj", stoji na kraju poruke.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.