Izbio požar u tvornici za obradu otpada u Brezju

Foto: Željko Hajdinjak / Cropix

U TVORNICI za mehaničko-biološku obradu otpada u Brezju sinoć oko 19 sati je izbio požar. Uzrok požara za sada nije poznat. Požar je ugašen, ali varaždinski vatrogasci i dalje dežuraju na mjestu događaja.  Požar je, kako doznaje portal eVaraždin, buknuo unutar pogona, a lokaliziran je zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca iz JVP Varaždin. Kad je izbio požar unutar pogona je u tijeku bila obrada veće količine otpada.

"Zaprimili smo dojavu nešto prije 19 sati da je buknuo požar unutar pogona MBO u Brezju. Izašli smo prvo s dva vatrogasna vozila i požar je ubrzo lokaliziran. No, s obzirom da je još uvijek prisutan dim, ostali smo dežurati", kaže zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Varaždin Ivica Labaš.

 " U jednom dijelu tehnološkog procesa, na gornjem dijelu gdje se skladišti taj biološki otpad mi smo to pogasili. U razgovoru s odgovornim osobama u krugu tvornice recimo da je u procesu došlo do samozapaljenja i da je vjerojatno to uzrok požara."Požar, koji je ubrzo lokaliziran, nije bio velik, ali je ipak prouzročio probleme.

 
"On je lokalno mali , ali je izazvao velike probleme što se tiče dima. Nije narušio tvornicu i nije izbijao van" potvrdili su vatrogasci. Na gašenju požara je bila angažirana Javna vatrogasna postrojba s dvoja vatrogasna vozila, a u pomoć su pritekla i okolna dobrovoljna vatrogasna društva sa svojim vozilima, tako da je na terenu bilo više od dvadeset ljudi s pet vatrogasnih vozila.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.