Izbori za predsjednika HDZ-a 20. svibnja!

UNUTARSTRANAČKI izbori u HDZ-u održat će se 20. svibnja. Odluka je to koju je na današnjoj sjednici donijelo Predsjedništvo HDZ-a.

Ujedno je odlučeno da će u izborima sudjelovati manji broj delegata nego do sada. Broj stranačkih delegata smanjen je s 2500 na 2200. Inicijativa za smanjenje broja delegata navodno je došla od Vladimira Šeksa, te se vjeruje da će to najviše ići u korist Jadranki Kosor.

"Najbolje bi bilo izabrati pola predsjednika"

"Danas bi napokon trebali znati kada će se održati unutarstranački izbori u HDZ-u", kazao je Andrija Hebrang po dolasku u središnjicu najveće oporbene stranke.

Nagađalo se da bi mogla biti donesena i odluka o smanjenju broja delegata s 2500 na 1200. Za takvo se rješenje navodno zalagao Vladimir Šeks.

"Najbolje bi bilo da bude 30 delegata i da se bira pola predsjednika. To bi bilo dobro za demokratizaciju stranke", našalio se Hebrang.

Kosor presretna zbog referenduma

Stranačkoj šefici Jadranki Kosor nije bilo do šale, ali u središnjicu je ipak stigla dobro raspoložena. Novinarima se nije propustila pohvaliti da je zbog rezultata referenduma o ulasku u EU dobila brojne čestitke, a posebno je izdvojila čestitku Hermana van Rompuya, koju je HDZ poslao i medijima.

Najavljujući sjednicu Kosor je kazala da kako je sigurna da će se izbori u HDZ-u održati u pozitivnom ozračju ističući kako će se sama za to založiti.  Protukandidati na unutarstranačkim izborima prema dosadašnjim najavama bit će joj Darko Milinović, Ivan Domagoj Milošević, Tomislav Karamarko i Drago Prgomet.

Milinović vjeruje u pobjedu

"Delegate planiram osvojiti svojim programom, koji uključuje demokratizaciju stranke. Uvjeren sam da će naši članovi to prepoznati i izabrati me za predsjednika stranke", kazao je Milinović.

Novinari su šefa ličkog HDZ-a upitali smatra li da HDZ treba financirati kampanju svih kandidata. "Danas o tome trebamo odlučiti. Ja vjerujem da se ne bi smjelo raditi o velikim iznosima, jer se treba prilagoditi financijskoj situaciji u Hrvatskoj", kaže Milinović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.