Izdaja! Vođa hakerske skupine LulzSec surađivao s FBI-jem, krenula hapšenja!



NEKOLIKO pripadnika hakerske skupine LulzSec, koja je usko povezana s Anonymousima, uhićeno je danas u Americi i Europi. Hakere je navodno izdao njihov vođa, 28-godišnji osnivač LulzSeca Hector Xavier Monsegur, u internetskim krugovima poznat kao Sabu.

Izvor ove informacije je američki Fox News, poznat po širenju konzervativne propagande i često nepouzdanim vijestima. No, nažalost svih poklonika Anonymousa, čini se da Fox News ovoga puta ne laže. Vijest o hapšenju hakera i Monsegurovoj izdaji u međuvremenu su potvrdili i Reuters i BBC.

"Odsjekli smo glavu LulzSecu"

Najmanje jedan haker, prema informacijama BBC-a, uhićen je u Irskoj, a u akciji je sudjelovala i engleska policija. Fox News tvrdi da su uhićena ukupno tri hakera, a protiv još dvojice su podignute optužnice zbog urote. "Odsjekli smo glavu LulzSecu", navodno je pod uvjetom da ostane anoniman kazao agent FBI-ja koji je sudjelovao u istrazi.

Vođa LulzSeca s FBI-jem je navodno surađivao devet mjeseci. Prema Foxovim izvorima, slomio se kad je shvatio da bi mogao duže vremena zaglaviti iza rešetaka. "Pristao je na suradnju zbog svoje djece. Nije želio otići u zatvor i napustiti ih", kaže izvor iz FBI-ja.

Sam Monsegur priznao je krivicu pod čak deset točaka optužnice zbog hakerskih aktivnosti. Navodno je upravo on predvodio hakerske napade na Sony, eBay, američki Senat, PBS... U nekoliko napada Monsegur je sudjelovao i nakon što je počeo surađivati s FBI-jem, s ciljem da prikupi informacije o ostalim hakerima i "otkuca" ih istražiteljima.

Virus protiv Sabua

Sam Biddle, novinar portala Gizmodo.com, tvrdi da je u više navrata preko interneta komunicirao sa Sebuom, ali u zadnje vrijeme s vođom LulzSeca više nije bilo tako lako stupiti u kontakt. Biddle primjećuje da mu se kod njihovih recentnijih razgovora Sabu činio "rastresenim".

Biddle također kaže kako je i ranije čuo tvrdnje da je Sabu "cinkaroš". Takve informacije ranije mu je prenio haker koji na internetu koristi pseudonim Virus. Još prošle godine je Virus kazao Biddleu da vjeruje kako Sabu surađuje s FBI-jem, odnosno da je sklopio pogodbu s vlastima kako bi se spasio od zatvora.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.